Ny forening kan præsentere den irske trubadur til sit blot andet arrangement

I august så en ny forening dagens lys i området mellem Randers og Viborg. En gruppe musikentusiaster satte sig for, at det også skulle være muligt at opleve levende musik med liv og sjæl i området omkring Ulstrup. Resultatet blev Musikforeningen Lydbølgen, og siden er det gået stærkt. Det første arrangement løb i efteråret af stablen med den engelske kunstner Hoe, der er kendt fra duoen Hawkeye & Hoe, og nu er man klar til at sætte næste kunstner på plakaten.

”Det er den irske trubadur Tom Donovan, som vi kan præsentere ved vores næste arrangement i februar,” fortæller Johan Blomberg fra Musikforeningen Lydbølgen.

Foreningens kommende arrangement vil ske i Hvorslev Forsamlingshus, og lørdag den 4. februar bliver det ikke kun scenen, at det kommer til at svinge til de irske toner. Det kommer det også til at gøre på bordene.

”Det bliver en rigtig irsk aften med et twist eller to,” siger Johan Blomberg.

”Aftenens menu vil blive inspireret af Tom Donovans irske favorit-retter, der vil blive tilberedt med råvarer fra området, så den er klar til at blive serveret ved bordene. Den aften åbner vi dørene tidligt, så det er muligt at komme ind og få sig noget irsk til ganen udover Guinness’en og den irske whisky, inden Tom Donovan indtager scenen.”

Men det vigtigste er naturligvis musikken, og den skal den irske veteran nok sørge for at levere i Hvorslev Forsamlingshus.

Det var nemlig på de små og intime spillesteder, at Tom Donovan kunne præsentere sine egne sange og give sine fortolkning af andres tekster og melodier. I første omgang skete det i hjembyen Dublin på den grønne ø, og at musikken og de underholdende historier, som binder hans sange sammen, fik tag i publikum, vidner hans mere end tre årtiers professionelle virke sit tydelige sprog om. Først på de britiske øer, senere på kontinentet, hvor Tom Donovan flere gange har haft op mod 150 optrædener om året.

Nu er det Musikforeningen Lydbølgen, som har engageret ham til at gæste Hvorslev Forsamlingshus, hvor der er lagt op til en ægte intimkoncert. Der er nemlig blot plads til 140 personer ved bordene i forsamlingshuset sydvest for Ulstrup.

Tom Donovan gæster Hvorslev Forsamlingshus

Post navigation